Richard Chizmar: A rémkirály nyomában

1988 ​nyarán eltűnt lányok megcsonkított holttestére bukkannak egy marylandi kisvárosban. A bizonyítékok alapján kiderül, hogy a csendes környéket egy kegyetlen sorozatgyilkos tartja rettegésben. Hamarosan elterjed a szóbeszéd, miszerint a helyi tinédzser lányokra leselkedő ragadozó nem is egészen evilági lény.
A bűnüldöző szervek az FBI nyomozóinak segítségével viszont nagyon is biztosak abban, hogy az elkövető egy hús-vér ember, aki kegyetlen játékot űz velük. A paranoia és a gyanakvás csapdájában rekedt, egykor békés közösség számára egyre inkább úgy tűnik, hogy a rémálomnak soha nem lesz vége.
A horror- és krimiszerzőnek készülő, frissen végzett egyetemista, Richard Chizmar éppen akkor tér vissza szülővárosába, amikor bevezetik a kijárási tilalmat és megalakul a környékbeli lakosokból verbuválódott figyelőcsapat. A fiatal író, akit egyébként a saját esküvője és a karrierindítása kötne le, egy valódi horrortörténet közepén találja magát. Az események hatására Chizmar személyes beszámolót kezd el írni a sorozatgyilkos rémuralmának időszakáról, holott akkor még nem is tudta, hogy ezek az események évek múlva is kísérteni fogják.
A Rémkirály nyomában ijesztő, jól felépített és magával ragadó mű, amely Stephen King történetmesélését a Michelle McNamara-féle true crime feszültségével ötvözi. Chizmar tehetsége a maga teljességében nyilvánul meg ebben az igazán különleges regényben, amely az olvasóit is sokáig nyugtalanítja majd.

A leírás forrása: moly.hu. A könyv a molyon – Richard Chizmar: A rémkirály nyomában.

Ellenőrizze a könyv aktuális elérhetőségét a könyvtár online katalógusában!