Mangásítsd a Négyszögletű Kerek Erdőt! - rajzpályázat középiskolásoknak

Lázár Ervin meséin több generáció nőtt fel. Irodalmi alakjai mindenki számára ismertek. Vagy mégsem? Itt az alkalom, hogy találkozz velük! Olvass és rajzolj! Mutasd meg, hogy te hogyan illusztrálnád az író könyvét!


Az Országos Könyvtári Napok programsorozat keretében rajzpályázatot hirdetünk középiskolás diákok számára. A beérkezett alkotások elektronikus kiállításként láthatóak majd a könyvtár olvasóterében és honlapján. Az első három helyezett könyvjutalomban részesül, a résztvevők munkáját apró ajándékkal díjazzuk.


A pályázat témája:
Lázár Ervin A Négyszögletű Kerek Erdő című regényéhez készített illusztráció manga stílusban. A rajz készülhet a karakterekről, a mesefüzér egyik jelenetéről, lehet akár egy képregényoldal is.
A regény elérhető könyvtárunkban és a Magyar Elektronikus Könyvtár felületén.

Formai követelmények:
A pályázatra készült alkotás maximum A/3-mas méretű lehet, digitális mű esetében pedig maximum 2 MB. A rajzok bármilyen technikával készülhetnek. AI által generált műveket nem fogadunk el.


A pályázati műveket az ifjusagisarok@gmail.com e-mail címen vagy személyesen tudjátok leadni a Központi Könyvtár olvasószolgálati pultjánál. Az elektronikusan beküldött művek esetén az email szövegében, a hagyományos formában készült munkák hátulján kérjük, hogy tüntessétek fel a következő adatokat: az alkotás címe, név, iskola, osztály. 


Az alkotások beérkezésének határideje: 2023. szeptember 30.
Eredményhirdetés és díjátadó: 2023. október 8., 17.00 a Könyves Vasárnap keretében a tatabányai József Attila Könyvtárban.