Vandana Shiva, Kartikey Shiva: Egység ​kontra 1% – A hamis illúziók felszámolása, a szabadság magvainak elhintése

Helyszín:
Központi könyvtár (Fő tér 2.)

A ​növekvő egyenlőtlenségek, a társadalom széttagoltsága és a természeti környezet pusztulása mindennapjaink valóságává vált. Vandana Shiva, a világszerte elismert környezetvédelmi aktivista és szerzőtársa, Kartikey Shiva mindezekért a kizsákmányoláson alapuló, folyamatos növekedést hajszoló gazdasági modellt, illetve annak fő haszonélvezőjét, a leggazdagabb 1%-ot teszi felelőssé.


A kötet rávilágít arra, hogy az egyoldalú profithajszolás hogyan terelte világunkat az uniformizálódás és a monokultúrák, a megosztottság és a külső kontroll irányába. Az algoritmusok irányította társadalom és a fogyasztói kultúra a szabadság hamis illúzióját kínálja, miközben megfoszt minket az intelligenciánktól és a kreativitásunktól – állítják a szerzők.


Csakis közösségként, sokféleségünk tudatában és intelligenciánk birtokában tudunk visszalépni a szakadék széléről. Talán még nem késő visszafordulni, és a hamis illúziók helyett a valódi szabadságot választani: a szabad élet, a szabad gondolkodás, a szabad lélegzet és a szabad élelem útját. A kötet szerzői ehhez adnak egyszerre reményt és kapaszkodókat is.

A leírás forrása: moly.hu. A könyv a molyon – Vandana Shiva, Kartikey Shiva: Egység ​kontra 1%.

Ellenőrizze a könyv aktuális elérhetőségét a könyvtár online katalógusában!