Honnan jön ez A hang?

Rendhagyó irodalomóra keretén belül beszélt a diákoknak arról, miként kezdődött a karrierje, milyen nehézségekkel kellett megküzdenie, míg végül sikeres szerzővé vált. Megtudhattuk azt is, miként segíti a könyvei népszerűsítését a TikTok és más közösségi média-felületek.
Ezt követően beavatta a jelenlévőket abba is, hogyan készül egy regény, milyen állomásai vannak a könyvkiadásnak. Hiszen nem elég megírni egy művet, „letudni” a gépelést, de hetek-hónapok múlva újra elő kell venni és többször átolvasni a szöveget, hogy tényleg tökéletes legyen. Legalábbis látszólag, mivel a szerkesztő „friss szeme” minden elírást, tárgyi tévedést, esetleges történeti anomáliát észrevesz. És akkor ott van még a borító kérdése is. Szerencsére Gábor talált egy remek grafikust, akinek munkáját már több esetben igénybe tudta venni, hogy elgondolásait papírra vesse (saját bevallása szerint ő maga ugyanis még egy pálcikaembert sem tud rajzolni). Így tett a legfrissebb rémregénye, A hang című kötet megjelenése előtt is, amelynek külalakja tökéletesen tükrözi a tartalmat. Érdekesség, hogy a könyv címe csak szinte a nyomdába kerülés előtt változott, hiszen egészen addig a Váltott gyermekek munkacímet viselte az írás. Ez a népi hiedelemre alapuló kifejezés azonban a kiadó vezetőjében rossz érzéseket keltett és ezért döntött a módosítás mellett. Mint utóbb kiderült, jól tette, mivel a mai kor fiatalsága már csak igen ritkán találkozik a váltott gyerek mítoszával.
És hogy hogyan alakul a főhős, Hugó és Lilja, a szellemlány kapcsolata, és mi is az a furcsa, sötét hang, amely mindig mindenhol ott van, kiderül Bessenyei Gábor új regényéből.
Fábián Ildikó