Analóg Alkotók kiállítás

Helyszín:
Központi könyvtár (Fő tér 2.)
Időpont:

Április 5-én 17 órakor nyílik meg könyvtárunkban az Analóg Alkotók fotóművészeti csoport kiállítása, melyet a tervek szerint május 18-ig tekinthetnek meg könyvtárunk látogatói. A kiállítást Dallos István fotóművész nyitja meg.

Az alkotók beharangozója a programról:

A kiállítást bemutatkozó anyagnak szántuk, eredetileg kötetlen tematikával. Többségében természet és tájkép, városi környezet, illetve személyfotók láthatók.
Az A^2 egyik célkitűzése az analóg fotó technikák felélesztése, vagy legalább az analóg gondolkodás megvalósítása a fotókon tudva azt, hogy manapság a digitális világ nem zárható ki életünkből. A hagyományos analóg fényképezési technikával (filmre) készült képek is eljutnak oda hogy a legtöbb esetben szkennelve, majd nyomtatva kerülnek a szemlélő elé. A kiállítók azonban mindig arra törekedtek, hogy a lehető legnagyobb mértékben befolyásolni tudják a képek végső megjelenését és azt ne a kidolgozó labor határozza meg. A képek elkészítésekor kerültük a látványos digitális effektek alkalmazását és az extrém képmódosító trükköket. A képek jelentős részének témája városunk, illetve annak közvetlen környezete. A kiállított képek szerzőnként eltérő technikával készültek, de a fekete fehér alkotások analóg eredetűek. 
 

 Az Analóg Fotóművészeti csoport tagjai:

 Bognár Ágnes

 Dallos István

 Jánosházi Eszter

 Lang Ágnes

 Lipcsei István

 Szigeti Kovács Krisztina

 Tarján Sándor

Vízparti táncparti