Programkavalkáddal búcsúztattuk a márciust a gyerekkönyvtárban

Harcos Bálintot láttuk vendégül 2024. március 25-én egy rökpe rendhagyó irodalomóra erejéig. Hipp-hopp röpködtek a rímek a Dózsa György Általános Iskola hatodikosainak fejéből!
Kecskerím és páros rím, kancsalrím és kínrím, tiszta rím és ölelkező rím, bokorrím és belső rím - csak jöttek és jöttek és jöttek! Egyetlen esetben nem találtunk rímet: a rendhagyó és a hagyományos irodalomóra hangulata között…

Ki ne ismerné Babaróka történeteit! A szerzőt viszont annál kevesebben! A Vidámságok Háza és az Élménygazdag ovi apróságai most már ennek ellenkezőjét mondhatják magukról. Mókás és kacagtató percek röppentek tova az írónővel és meséinek hőseivel .   „Csilibú”, „csilibá”,  és „ablakadabla” varázsszavak  nyomán „vidla”, „lóka”, macska, lovacska, bagoly és még megannyi állat varázsolódott elő Kiss Judit Ágnes batyujából.

Hogyan lehet paradicsommal, hagymával, kislábassal és klopfolóval Piroska és a farkast játszani? Hogyan gombolyaggal horgolótűvel és csipkedarabbal Csikperózsikát? És hogyan súrolókefével és vécépumpával versenyző sünit és nyulat megjeleníteni? Ugye? Biztosan mi, nézők sem tudnánk, ha nem láttuk volna a Figurina bábszínház előadását 2024. március 28-án! Az élmény felülmúlhatatlan!

Szabó T. Anna remek versekkel érkezett, az Óvárosi Általános iskola 2-és 3-os tanulóihoz. A csöppnyi emberkék értő közönségként élvezték végig a csaknem egy órát. Együtt fújták a galagonyát és szavalták a szél hangját… illetve fordítva, de mindegy is! Remek aláfestő susogó kórust alakítottak a költőnő Boszotkánydal című verse alá! A vers hullámain csitult vagy erősödött a szél hangja, elképesztő összhangban előadó és közönsége.